Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΣΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Η Τ.Δ.Ε Δ.Κ.Σ.Δ- Δ.Π.Α Ε.Τ.Ε./Δ.Ε.Η(ΕΛΑΙΔΑ) διαφωνεί και με τον τρόπο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση( αδιαφάνεια, χωρίς διαβούλευση) αλλά και με το περιεχόμενο των διατάξεων που εμπεριέχονται στο τελικό προσχέδιο για την υπογραφή  της νέας συλλογικής σύμβασης.

Δεν αποδεχόμαστε ,ως βάση διαπραγμάτευσης το μνημονιακό πλαίσιο που κατεδάφισε τα δικαιώματα μας.

Δεν αποδεχόμαστε Όρους και ρυθμίσεις που μέσω παραπομπών, υποκρύπτουν νέες περικοπές και μειώσεις στα εισοδήματα μας.

Δεν αποδεχόμαστε παραπλανητικές χορηγίες(τροφεία) που προσχηματικά στοχεύουν στην βελτίωση του βιοτικού μας επίπεδου αλλά επί της ουσίας λειτουργούν ως πλυντήριο για να ξεπλύνουν παλιότερες αμαρτίες.

Δεν αποδεχόμαστε νέες εισφορές προς την ομοσπονδία και δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να υπογράψει για την επιβολή αυτών.

Η συλλογική σύμβαση είναι το εργαλείο που εγγυάται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας ,συνεπώς το περιεχόμενο της πρέπει να αντικατοπτρίζει τις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στην κοινωνία και να λειτουργεί ξεκάθαρα υπέρ των εργαζομένων.

Πλαίσιο διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από την επιστροφή των αποδοχών μας στα επίπεδα  του 2009,σε μια συλλογική σύμβαση που θα  νομιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι μετά από τις γενικές συνελεύσεις τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω επικροτούμε την αγωγή που κατέθεσαν σε βάρος της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι –μέλη της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η.


Το ΔΣ Τ.Δ.Ε Δ.Κ.Σ.Δ- Δ.Π.Α Ε.Τ.Ε./Δ.Ε.Η(ΕΛΑΙΔΑ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου