Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ



                                                                                      27/2/2015


 Κύριε Περιφερειάρχη,


Δυστυχώς ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού που προσβάλει τόσο την ιδιότητα σας ως περιφερειάρχη της μεγαλύτερης  περιφέρειας του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και την προσωπικότητα των εργαζομένων σε αυτόν. Αναφερόμαστε στην άνανδρη επίθεση που δέχθηκε γυναίκα συνάδελφος μας με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο της, αλλά και απειλών, άκουσον άκουσον, κατά της ίδιας της ζωής της.
Πέρα του ότι είστε πλέον υπεύθυνος για οτιδήποτε και να της συμβεί το περιστατικό αυτό γίνεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός και μάλιστα με την δική σας ανοχή, από συγκεκριμένο εργολάβο όπου εκείνη την φορά θύμα του ήταν συνάδελφος υπομηχανικός επειδή… έκανε σωστά την δουλειά του.
Ελπίζουμε το περιστατικό αυτό να είναι και το τελευταίο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε στο ευχολόγιο αλλά αν χρειαστεί θα αναλάβουμε δράσεις κατά των υπαιτίων αλλά και αυτών που… περί άλλων τυρβάζουν.
Σας καλούμαι λοιπόν να επιληφθείτε του θέματος και να πράξετε τα δέοντα καταγγέλλοντας άμεσα τις πρακτικές του συγκεκριμένου εργολάβου και διακόψετε  οριστικά και διαπαντός την σύμβαση του με την εταιρία.
Όσο αφήνεται ατιμώρητο και ανεξέλεγκτο για τον εν λόγω κύριο αναλαμβάνεται  ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί από
εδώ και πέρα ενώ ταυτόχρονα είναι προφανές ότι υποθάλπετε  τέτοιες συμπεριφορές. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                          
                                                                                                           α/α

Δ.ΝΤΟΥΜΑΣ                                             Θ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ                                                                  




  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΟΕΑΕ  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ  
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π. ΑΘΗΝΑΣ 
Τ./ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ Π. ΑΘΗΝΑΣ 
ΓΕΝΟΠ Κ.Η.Ε.
ΕΤΕ Κ.Η.Ε.
ΕΤΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ



σας επισυνάπτουμε σχετικό υπόμνημα με την αναφορά του περιστατικού




Αναφορά περιστατικού                                        Αθήνα 26-02-2015
μισθωτής  Περ.Αθήνας /Τ.Ε                                                    
                                                                         Προς : Διευθυντή Περιοχής Αθήνας

                                                                                    
                                                                     

          Κύριε Διευθυντά με το παρόν θα ήθελα να σας αναφέρω και γραπτώς το  εξής   περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή 20-02-2015 στο χώρο του γραφείου μου με  τον κ. ……………….Νόμιμο Εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας

          Στις 13-2-2015 παρέλαβα από υπάλληλο της ανωτέρω αναδόχου εταιρείας  τα δικαιολογητικά που ήτανε απαραίτητα για την πληρωμή του τιμολογίου μηνός Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να ελεγχθεί  από εμένα η κατάσταση προσωπικού για τον μήνα Νοέμβριο 2014. Κατά τον έλεγχο που διενήργησα διαπίστωσα ότι αυτή ήταν ανακόλουθη με την αρχική υποβληθείσα κατάσταση του Νοεμβρίου 2014. Κατόπιν τούτου στις 17-02-2015 έλαβα νέα διορθωμένη κατάσταση προσωπικού. Με αφορμή  το παραπάνω γεγονός και για την ορθή λειτουργία της σύμβασης του επισήμανα για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να μας γνωστοποιεί κάθε αλλαγή του προσωπικού και μάλιστα με εισερχόμενο πρωτόκολλο της Υπηρεσίας μας.

          Στις 20-02-2015 ήρθε στο γραφείο μου μια εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας για να μάθει εάν είχε   υπογραφεί  η κατάσταση προσωπικού  της πιστοποίησης από τον κ………………. Την ενημέρωσα ότι παρά τον μεγάλο όγκο δουλειάς, τα είχα σε  προτεραιότητα προς υπογραφή αυτή τη στιγμή. Τότε μου πρότεινε το κινητό της τηλέφωνο για να μιλήσω με τον κ. ……………που σημειώτεον ήταν ήδη στη γραμμή και άκουγε την συνομιλία μας.
Στην αρχή η συζήτηση ήτανε γενικού περιεχομένου και όταν ήρθαμε στο προκείμενο, του επανέλαβα όσο ήδη είχα αναφέρει και  στην εκπρόσωπό του. Τότε   άρχισε να μου φωνάζει έντονα για την καθυστέρηση. Ανταπάντησα και εγώ  λέγοντάς του επακριβώς ότι δεν έχετε το δικαίωμα να μου μιλάτε με τέτοιο τρόπο και να μην ξεχνάτε δεν  είμαι υπάλληλος σας, αλλά υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Παρ’ όλη την ένταση που μου προξένησε, τον διαβεβαίωσα ότι η εν λόγω κατάσταση προσωπικού  θα   υπογραφεί τώρα, πράγμα και το οποίο έπραξα και διαβίβασα τα δικαιολογητικά στον Τ.Υ της Περιοχής για τον περαιτέρω έλεγχο.

          Λίγο αργότερα ενώ εργαζόμουνα, χτύπησε το τηλέφωνο του γραφείου και αποκρινόμενη, άκουσα τον κ……….. μαινόμενο να με απειλεί λέγοντάς μου επί λέξει « ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ». Προς στιγμήν ταράχθηκα, αλλά ψύχραιμα του ανταπάντησα ότι δεν  φοβάμαι τις απειλές  που   εξαπολύει  τρομοκρατώντας με  όπως έπραξε και με άλλο συνάδερφο της Περιοχής. Τον χαιρέτησα ευγενικά και του έκλεισα το τηλέφωνο, ενώ αυτός συνέχιζε τις απειλές του. Αμέσως, ταραγμένη, ενημέρωσα τον προϊστάμενο μου κ. …………… για την τηλεφωνική απειλή και κατόπιν από κοινού ενημερώσαμε κι εσάς.
Κινούμενη πάντα μέσα στα υπηρεσιακά πλαίσια, γνωστοποίησα προφορικά το συμβάν σε εκπρόσωπο του σωματείου ΤΔΕ/ΕΤΕ Περιοχής Αθήνας καθώς και σε εκπρόσωπο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

          Κύριε Διευθυντά σας εκθέτω και γραπτώς τα ανωτέρω ώστε να καταγραφούν ως προηγούμενο σε πιθανή μελλοντική επανάληψη σχετικών απειλών ή ενεργειών εκ μέρους του κ. ……………προς το άτομό μου, φοβούμενη για την σωματική μου ακεραιότητα.

                                                                                 Με τιμή
Κοινοποίηση :                                                      
-  Τομεάρχη Εκμετάλλευσης
   Περιοχής Αθήνας 
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου