Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν σας  θέλουμε στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλούμε να αποσύρετε την προσφορά σας.

Αγαπητέ  Κύριε…
Δημοσιεύματα αναφέρουν  ότι η εταιρεία σας συμμετέχει σε διαγωνισμό για την εξαγορά της ΕΥΑΘ, της Εταιρίας  Ύδρευσης  Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Σας ζητάμε να αποσύρετε την προσφορά σας.
Θα  γνωρίζετε  μάλλον ότι στην  ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι αντίθετοι οι πολίτες  της πόλης, το σωματείο των εργαζομένων, καθώς και οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος λόγος που αυτή η ιδιωτικοποίηση προχωρά είναι επειδή επιβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση, που και η ίδια τελεί υπό πιέσεις από την Τρόικα για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Δεν υπάρχει τίποτα ευγενές  στο να επωφεληθείτε οικονομικά από αυτή την ιδιωτικοποίηση εσείς και η εταιρία σας.  Οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, που υποστηρίζονται από πολλές ομάδες ανησυχούν ότι θα στοχεύσετε στην κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών. Όπως και σε άλλες  περιοχές, θα αντιμετωπίσετε  πιθανά, χρόνια παρατεταμένης αντιπολίτευσης τόσο στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι αγώνες είναι καλά τεκμηριωμένοι. Οι εταιρείες που εμπλέκονται καταλήγουν με τη φήμη τους αμαυρωμένη,  την αξιοπιστία τους κομματιασμένη , τους κινδύνους τους αυξημένους και τα κέρδη  περιορισμένα. Πιστεύουμε ότι η προσφορά σας βασίζεται σε ένα αδύναμο επιχειρηματικό πλάνο. Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι επιχειρήσεις σήμερα δεν βασίζουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στον οπορτουνισμό, ούτε ριψοκινδυνεύουν  σε πρωτοβουλίες όπου είναι σαφώς ανεπιθύμητες.
Υπάρχει μια εναλλακτική λύση για την προσφορά σας, που υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, από τους Θεσσαλονικείς, από τους δήμους, από πολλές οικονομικές ομάδες και εμάς. Αυτό είναι να κρατηθεί το νερό υπό δημόσια ιδιοκτησία και να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσουν να παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Βασίζεται στο  γεγονός ότι το νερό είναι ένα κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ (2010) και την επιτυχή Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Νερό ανθρώπινο δικαίωμα».
Ζητούμε λοιπόν να αποσύρετε την προσφορά σας και να αφήσετε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να προσδιορίσουν το μέλλον της ΕΥΑΘ.

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου